Molenstreek en Turfcentrale.

Gisteren zijn we ook met de glasvezelaanleg begonnen aan de Molenstreek in Veendam. Na de inventarisatie bij de bewoners moesten we helaas nog even wachten tot de vorst voorbij was. Zowel de bewoners als de gebruikers van de Turfcentrale zijn verheugd van dit moderne netwerk gebruikt te kunnen gaan maken.

De Turfcentrale aan de Molenstreek in Veendam is een voormalige electriciteitscentrale. Gebouwd in 1901 en tot na de tweede wereldoorlog op turf gestookt; vandaar de naam. In 2009 kreeg dit gebouw een tweede leven als broedplaats voor de kunst. Door een interne verbouwing zijn er ca. 8 ateliers beschikbaar voor kunstenaars en de creatieve industrie. Er is daarnaast een tweetal ruimtes bestemd als creatief centrum: hier kunnen professionele kunstenaars les geven aan amateurs.

De Turfcentrale is eigendom van het Groninger Monumentenfonds, de coördinatie rond ateliers en activiteiten is in handen van Stichting Turfcentrale Veendam.