Veendam heeft nu glasvezel !

Volg ons op de voet ….

Veendam heeft nu glasvezel ! - Volg ons op de voet ….

Spectaculaire plaatsing AreaPop in de Havenbuurt.

Vandaag vond een spectaculaire plaatsing plaats van  AreaPop 3 in de Havenbuurt plaats. Uit een bodemonderzoek bleek dat de eerste 3,5 meter van de bodem uit klei bestaat. Dit materiaal is niet geschikt om een 23 TON zware AreaPop op te plaatsen. Hievoor moest deze AreaPop op palen van 5,5 meter lang gezet worden. Deze werkzaamheden hebben gisteren plaats gevonden.

Daarnaast is deze locatie moeilijk toegankelijk voor een dieplader die de AreaPop vervoert. De AreaPop werd daarom op een kleinere vrachtwagen geladen die op de millimeter nauwkeurig langs auto’s, paaltjes en een lantaarnpaal zijn weg vond. Een knap stukje stuurmanskunst van deze chauffeur bracht zonder enige schade aan te brengen de AreaPop veilig op de plek vanwaar deze op zijn plek gehesen kon worden.

Klik hier voor meer foto’s

Plaatsing AreaPop 2

In de Rivierenbuurt is vandaag de 2e AreaPop geplaatst. Op deze AreaPop kunnen ook weer maximaal 2500 woningen via glasvezel aangesloten worden. De werkzaamheden tot verglazing van de Rivierenbuurt zijn 2 weken geleden gestart en deze woningen zullen vanuit deze AreaPop hun signaal krijgen.

Klik hier voor meer foto’s