Molenstreek en Turfcentrale.

Gisteren zijn we ook met de glasvezelaanleg begonnen aan de Molenstreek in Veendam. Na de inventarisatie bij de bewoners moesten we helaas nog even wachten tot de vorst voorbij was. Zowel de bewoners als de gebruikers van de Turfcentrale zijn verheugd van dit moderne netwerk gebruikt te kunnen gaan maken.

De Turfcentrale aan de Molenstreek in Veendam is een voormalige electriciteitscentrale. Gebouwd in 1901 en tot na de tweede wereldoorlog op turf gestookt; vandaar de naam. In 2009 kreeg dit gebouw een tweede leven als broedplaats voor de kunst. Door een interne verbouwing zijn er ca. 8 ateliers beschikbaar voor kunstenaars en de creatieve industrie. Er is daarnaast een tweetal ruimtes bestemd als creatief centrum: hier kunnen professionele kunstenaars les geven aan amateurs.

De Turfcentrale is eigendom van het Groninger Monumentenfonds, de coördinatie rond ateliers en activiteiten is in handen van Stichting Turfcentrale Veendam.

AreaPop 2 & 3

kadastertekening

Om geheel Veendam te voorzien van glasvezel worden er diverse AreaPops geplaatst. Via elke AreaPop kunnen ongeveer 2500 woningen worden voorzien van een glasvezelaansluiting.

Na de AreaPop in Wildervank zijn de volgende 2 stuks onderweg om geplaatst te worden. AreaPop nummer 2 wordt op de grens van de Rivierenbuurt en Borgerspark geplaatst en AreaPop 3 komt in de Havenbuurt te staan.

Hiermee wordt de huidige aansluitcapaciteit vergroot tot 7500 woningen.

In totaal worden er 5 stuks van dit type AreaPop in Veendam geplaatst. Daarnaast komen er 3 stuks van een kleinere uitvoering die in de buitengebieden (Borgercompagnie, Ommelanderwijk en Zuidwending) worden geplaatst.

We zijn weer begonnen !

De afgelopen tijd kon een deel van onze werkzaamheden door de vorst helaas geen doorgang vinden. We hebben echter niet stil gezeten ! In deze periode is een groot aantal woningen voorzien van een glasvezelmodem.  De afgelopen week zijn we alweer begonnen met het lassen van de glasvezelkabels.

Zeer binnenkort zullen de eerste bewoners in Wildervank hun glasvezelverbinding in gebruik kunnen nemen ! De huidige internetabonnees zullen worden overgezet op glasvezel en de vele nieuwe abonnees zullen voor het eerst gebruik maken van de internetdiensten van Netvisit over de glasvezel.

De verdere aansluitwerkzaamheden kunnen deze week weer beginnen en gaan we weer volop aan de slag om de gemeente Veendam van glasvezel te voorzien.

Daarnaast zijn we al met de voorbereidingen in de Rivierenbuurt begonnen. Alex is druk bezig om met de bewoners de plaats van het glasvezelmodem te bepalen en voorlichting te geven wat er allemaal precies gaat gebeuren.

Klaar voor de toekomst.

Na de spectaculaire opening van onze AreaPop zijn wij zeer druk met het inrichten en testen van het netwerk. We hebben de nieuwste type glasvezelmodem mogen ontvangen en deze al bij een aantal woningen geplaatst.

Ook zijn de glasvezels in onze AreaPop afgewerkt zodat straks de abonnees aangesloten kunnen worden. Een paar testjes met ons netwerk laten zien dat de SKV klaar is voor de toekomst !