IP-adressen schaarste.

Elke computer die is aangesloten op het internet of netwerk heeft een nummer waarmee deze zichtbaar is voor alle andere computers op het internet. Men kan dit vergelijken met telefoonnummers. Om het mogelijk te maken dat computers elkaar kunnen vinden en identificeren hebben deze hun eigen nummer nodig.

Doordat steeds meer apparatuur directe verbinding met internet heeft raken deze nummers, die IP-adressen genoemd worden, op.  Theoretisch gezien zijn er 4,3 miljard IP-adressen mogelijk. Echter een aantal IP-nummers worden niet uitgegeven omdat deze voor speciale doeleinden gereserveerd zijn.

Toen de SKV in 2008 Netvisit had overgenomen kregen we 4096 IP-adressen toegewezen. Door de enorme groei van nieuwe internetabonnees in het afgelopen half jaar hebben we deze week het punt bereikt dat al onze IP-adressen op waren. Omdat we dit al aan zagen komen hadden de aanvraagprocedure voor nieuwe IP-adressen al een aantal weken geleden opgestart.

Deze week, precies op tijd, kregen we weer een nieuw blok IP-adressen toegewezen waardoor we alle nieuwe abonnees gewoon van een internetverbinding kunnen voorzien.

Wildwest-strijd om abonnee.

In de nieuwe televisiegids TotaalTv-05/2012 is een artikel verschenen over de wildwest-strijd om de televisieabonnees. Ook in Veendam hebben we hiermee te maken waarbij met deze verkoopmethode argumenten worden gebruikt die feitelijk onwaar zijn. Dit blijkt dus een landelijke trend te zijn.  

WildWest-strijd om abonnee - TotaalTV 05/2012

Eerste glasvezelaansluiting in Wildervank actief.

Dhr. H.Huising feliciteert de fam. Norda. Foto : Jans Meijer

De afgelopen tijd zijn wij druk bezig geweest met de aanleg van glasvezel in Wildervank. Nu is het punt gekomen dat de bewoners kunnen zeggen : Eindelijk glasvezel !

Vandaag heeft de voorzitter van de SKV, Haijo Huising, de eerste bewoners in Wildervank officiëel aangesloten op het glasvezelnetwerk. De familie Norda aan de Nolensstraat in Wildervank waren de gelukkigen. De heer Huising feliciteerde het echtpaar met deze primeur. Tevens overhandigde hij het echtpaar een bos bloemen en een half jaar gratis het Alles-in-1-pakket.

Het echtpaar was uitermate tevreden over de geboden voorziening en het Alles-in-1-pakket.

Deze officiële handeling was tevens het begin van het activeren van de glasvezelaansluitingen. De komende weken zullen de vele (internet)abonnees worden omgezet naar glasvezel. Ook de vele nieuwe abonnees zullen de komende weken worden aangesloten op het glasvezelnet.

De oplevering van de glasvezelaansluitingen gaat in blokken van ongeveer 44 woningen. De afgelopen drie dagen is van 131 woningen de glasvezelaansluiting actief geworden.