IP-adressen schaarste.

Elke computer die is aangesloten op het internet of netwerk heeft een nummer waarmee deze zichtbaar is voor alle andere computers op het internet. Men kan dit vergelijken met telefoonnummers. Om het mogelijk te maken dat computers elkaar kunnen vinden en identificeren hebben deze hun eigen nummer nodig.

Doordat steeds meer apparatuur directe verbinding met internet heeft raken deze nummers, die IP-adressen genoemd worden, op.  Theoretisch gezien zijn er 4,3 miljard IP-adressen mogelijk. Echter een aantal IP-nummers worden niet uitgegeven omdat deze voor speciale doeleinden gereserveerd zijn.

Toen de SKV in 2008 Netvisit had overgenomen kregen we 4096 IP-adressen toegewezen. Door de enorme groei van nieuwe internetabonnees in het afgelopen half jaar hebben we deze week het punt bereikt dat al onze IP-adressen op waren. Omdat we dit al aan zagen komen hadden de aanvraagprocedure voor nieuwe IP-adressen al een aantal weken geleden opgestart.

Deze week, precies op tijd, kregen we weer een nieuw blok IP-adressen toegewezen waardoor we alle nieuwe abonnees gewoon van een internetverbinding kunnen voorzien.