De volgende wijk is ….. Woellust.

Na de start van de aanleg van glasvezel in de Zeestratenwijk mocht het bestuur zich buigen over welke wijk hierna voorzien gaat worden van een glasvezelnetwerk. Het bestuur heeft gekozen voor de wijk Woellust met op dit moment ruim 100 woningen.

Voor Kabelnet Veendam is dit een nieuwe wijk waar nog geen abonnees van de SKV wonen. Toen een aantal jaren geleden deze wijk werd gebouwd is er voor Ziggo gekozen als kabelbedrijf en ligt er een kabelnetwerk van onze collega’s van Ziggo. Met de aanleg van glasvezel kunnen de bewoners in Woellust straks kiezen uit drie verschillende aanbieders.

In de loop van deze zomer zullen alle bewoners benaderd worden of er interesse is in een glasvezelaansluiting en waar men deze aansluiting geplaatst wil hebben. Ook voor deze bewoners geldt dat de aanleg gratis is en men niet wordt verplicht tot het afnemen van een abonnement.

 

 

Aanleg glasvezel Zeestratenwijk

Helaas hebben we vanwege de winter 4 maanden lang niets kunnen doen. Gelukkig is de winter vertrokken en kunnen we weer volop aan de slag. De Provinciehoek is bijna gereed en de afgelopen tijd zijn bijna alle ruim 1000 woningen in de Zeestratenwijk geïnventariseerd.

Ondertussen is de eerste graafploeg al druk bezig de buisjes naar de woningen aan te leggen en vandaag beginnen we de eerste glasvezelkabels in de grond te leggen.