Algemeen

Wat kosten de pakketten via de glasvezel ?
De pakketten via de glasvezel zijn net zo laag als via de coaxkabel. Dus ook via de glasvezel betaalt u maar € 40,50 per maand voor een compleet aanbod inclusief HD-zenders.

Tot hoelang duurt het lage actietarief van € 40,50 per maand ?
Het tarief van € 40,50 is geen actietarief, dit is ons vaste tarief.

Jullie zeggen wel een OPEN-glasvezelnetwerk te hebben maar misschien is jullie tarief voor toegang tot het glasvezelnetwerk wel zo hoog dat geen enkele provider op het glasvezelnetwerk kan of wil aanbieden.

De KPN heeft met de OPTA afpraken gemaakt wat de kosten voor toegang tot een glasvezelnetwerk zouden mogen zijn. Deze bedragen die KPN zeer redelijk vindt zullen ook wij hanteren. Deze prijsafspraken staan in het volgende document vermeld :

Tariefbesluit ontbundelde glastoegang

Aanleg van glasvezel kost heel veel geld, kan de SKV dit dan wel waarmaken ?

Uiteraard kost het verglazen van heel Veendam vele miljoenen euro’s. Daarnaast is de SKV een wel gezonde stichting. We hebben afgelopen zomer de SKV door een onafhankelijk adviesbureau laten onderzoeken en de uitslag was nog positiever dan we zelf hadden gedacht. Met deze uitslag was het voor de bank geen probleem ons toestemming te geven om te starten.

Ik hoorde dat minimaal 30% van de Veendammers zich voor glasvezel moeten aanmelden anders komt het er niet. Waar kan ik mij aanmelden ?

U hoeft helemaal niets te doen en u hoeft zich niet aan te melden voor glasvezel, u krijgt automatisch van ons bericht als we de glasvezelverbinding bij u komen aanleggen. Iedereen krijgt een glasvezelaansluiting van ons. Als het zover is komt Alex bij u langs om samen met u te bepalen waar we het glasvezelmodem gaan plaatsen.

Is het glasvezelnetwerk wat de SKV aanlegt een gesloten netwerk of mogen ook andere aanbieders daar gebruik van maken ?

Het glasvezelnetwerk wat wij aanleggen is een ‘open’ netwerk. Elke aanbieder die zijn diensten via het glasvezelnetwerk van de SKV wil aanbieden krijgt die mogelijkheid. Hiermee krijgt u een volledige keuzevrijheid van provider.

Moet ik eerst een abonnement afsluiten voordat ik op glasvezel wordt aangesloten ?

U hoeft niet eerst een abonnement af te sluiten om een glasvezelverbinding te krijgen. Zodra de glasvezelaansluiting bij u gerealiseerd is kunt u beslissen of u een abonnement wilt afsluiten.

Per wanneer kan ik gebruik maken van uw Alles-in-1-pakket ?

U kunt per direct gebruik maken van ons voordelige Alles-in-1-pakket. Voor deze dienst bent u niet afhankelijk van een glasvezelaansluiting omdat de SKV deze dienst ook over de bestaande COAX-kabel aan kan bieden. Zodra de glasvezelaansluiting bij u gerealiseerd is wordt u overgezet op de glasvezelkabel.

Wat zijn voor mij de kosten voor het aanleggen van de glasvezel ?

Het realiseren van een glasvezelaansluiting brengt voor u geen kosten met zich mee. Indien u er nu voor kiest geen glasvezelaansluiting te laten aanleggen en u in een later stadium dit toch zou willen, dan zijn er wel kosten aan verbonden.