Spectaculaire opening AreaPop en start glasvezelaanleg.

Burgemeester Meijerman ziet het licht - U ook ?
Burgemeester Meijerman ziet het licht - Foto : Henk Drenth

Met een druk op de knop door burgemeester Meijerman werd de officiële opening van de eerste AreaPop en start van het glasvezelnetwerk in de gemeente Veendam gevierd. De AreaPop was daarvoor in een tent gezet om alle gasten droog en warm te kunnen ontvangen. Twee felle lichtbundels zorgden er voor dat de lucht verlicht was en heel Veendam kon zien dat hier wat bijzonders gebeurde. Na een toespraak door de voorzitter van de SKV, Haijo Huising, werden de 5 winnaars van het Alles-in-1 jaarcontract door burgemeester Meijerman getrokken.

Over de glasvezelaanleg gaf burgemeester Meijerman in een toespraak aan dat hij trots op de SKV is die dit toch allemaal maar even doet. Met een laatste druk op de knop werd er een spectaculaire lasershow gestart waarna de AreaPop, die achter een gordijn schuil ging tevoorschijn kwam. Burgemeester Meijerman ontving van Haijo Huising een sleutel om de AreaPop te openen en kreeg daarna een rondleiding met uitleg.

 

              

              

            

           Meer foto’s kunt u hier vinden.

PLINQ – 2e aanbieder op het glasvezelnetwerk van SKV

Over PLINQ

PLINQ is het merk van SallandXS BV. SallandXS BV biedt een scala aan internet diensten zoals breedband internet, hosting, email, domein-registratie voor zowel particulieren, bedrijven en instellingen.

PLINQ levert internetverbindingen op basis van glasvezel op verschillende glasvezelnetwerken zoals die van KPN/Reggefiber, Parkned Waalwijk en nu ook SKV Veendam. Heb je glasvezel in huis? Dan is PLINQ de beste keuze voor jou!

Met PLINQ kun je altijd genieten van het snelst mogelijke internet, glasheldere interactieve TV en telefonie via de glasvezelverbinding van SKV. PLINQ biedt maximale keuzevrijheid. U kiest zelf uit verschillende combinaties van internet, televisie en telefonie.

Precies zoals het bij uw situatie past. U wilt meer sport op uw televisie? Of bent u een filmliefhebber? Bij ons kunt u kiezen uit verschillende themapakketten . En meer! Als u nog meer zenders wilt dan kan dat, bij PLINQ. Want bij PLINQ staat niet het aanbod centraal, maar uw kijkerswens.

www.plinq.nl

Veendam ziet het licht – Opening AreaPop (update)

Vandaag hebben we de officiële opening van onze AreaPop in Wildervank en daarmee de start van de aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente Veendam.  Tijdens deze opening hebben we een webcam opgehangen waarmee deze live via internet te volgen is.

UPDATE : De Live-stream was een enorm succes. Zo’n succes dat het totaal aantal kijkers al snel werd bereikt en veel kijkers deze melding te zien kregen. Hoewel we ruim voldoende bandbreedte hadden  ( 1 Gbps ) was het helaas de camera die niet meer kijkers kon verwerken.

 

Glasvezelaanleg in volle gang.

De afgelopen tijd zijn we heel druk bezig geweest met de glasvezelaanleg naar de woningen toe. Nu is het punt bereikt dat de hoofdleidingen gelegd worden en de glasvezelkabels naar de woningen gebracht kunnen worden. Het punt dat de eerste bewoner daadwerkelijk zijn signaal via de glasvezel binnen krijgt komt steeds dichterbij. Jans Meijer van PrachtigVeendam heeft vanmorgen wat foto’s gemaakt welke u hier kunt bekijken.

 

Aanleg in volle gang