Spectaculaire plaatsing AreaPop in de Havenbuurt.

Vandaag vond een spectaculaire plaatsing plaats van  AreaPop 3 in de Havenbuurt plaats. Uit een bodemonderzoek bleek dat de eerste 3,5 meter van de bodem uit klei bestaat. Dit materiaal is niet geschikt om een 23 TON zware AreaPop op te plaatsen. Hievoor moest deze AreaPop op palen van 5,5 meter lang gezet worden. Deze werkzaamheden hebben gisteren plaats gevonden.

Daarnaast is deze locatie moeilijk toegankelijk voor een dieplader die de AreaPop vervoert. De AreaPop werd daarom op een kleinere vrachtwagen geladen die op de millimeter nauwkeurig langs auto’s, paaltjes en een lantaarnpaal zijn weg vond. Een knap stukje stuurmanskunst van deze chauffeur bracht zonder enige schade aan te brengen de AreaPop veilig op de plek vanwaar deze op zijn plek gehesen kon worden.

Klik hier voor meer foto’s