Uitbreiding capaciteit.

Op dit moment hebben we 2 glasvezelverbindingen, een van 1 Gb naar Amsterdam – Sara en een van 1 Gb naar Hilversum. Over de glasvezelverbinding van Amsterdam gaat ons internet en telefonieverkeer en de glasvezelverbinding naar Hilversum is voor de radio- en televisiesignalen die we rechtstreeks vanuit de MediaGateway ophalen.

Met de enorme groei aan internetabonnees en de mogelijkheid voor andere aanbieders om op ons glasvezelnetwerk hun diensten aan te kunnen bieden is er een uitbreiding nodig.

Zeer binnenkort wordt er een 10 Gb verbinding naar Amsterdam-Nikhef opgeleverd die hiervoor geschikt is. Tevens koppelen we deze verbinding met de apparatuur van onze collega’s van KabelTex voor levering van radio- en televisiesignalen. Zo kunnen we onder andere de ‘verdwenen’ regionale televisiezenders weer gaan doorgeven. Ook hebben we dan de mogelijkheid de regionale radiozenders zoals RadioNoord en Radio Drenthe weer digitaal door te gaan geven.