De stand van zaken.

Het afgelopen jaar zijn wij heel druk bezig geweest met het voorbereiden van het verglazingstraject in Veendam. Hoewel veel woningen in de diverse wijken al zijn voorzien van een glasvezelaansluiting, komt er heel wat kijken om alle woningen in Veendam te voorzien van een glasvezelaansluiting.

 

Informatiefolder.

In september hebben wij een informatiefolder naar al onze abonnees gestuurd met de uitleg van onze plannen. Wij hebben daar heel veel positieve reacties op mogen ontvangen. Door middel van deze website willen wij daar een vervolg op geven zodat u precies op de hoogte bent van de voortgang van de werkzaamheden.

 

AREA-pop’s.

Om dit project mogelijk te kunnen maken moeten er in Veendam 8 zogenaamde AREA-POP’s geplaatst worden. Dit zijn gebouwtjes waar alle glasvezels die naar de woningen gaan samenkomen. Allereerst is er vruchtbaar overleg geweest met de gemeente Veendam die ons zeer goed heeft geholpen. Samen met de gemeente Veendam hebben we de locaties bepaald en heeft de gemeente Veendam de grond aan ons verkocht zodat er niets meer in de weg staat om deze gebouwtjes te plaatsen.

 

AREA-POP

 

Aannemer.

Voor de werkzaamheden zijn we in gesprek geweest met meerdere aannemers. Uiteindelijk heeft VIB-netwerken de opdracht van Stichting Kabelnet Veendam gekregen en kan met het verglazen van de gemeente Veendam gaan beginnen. Alle voorbereidende werkzaamheden daarvoor zijn in volle gang, zo krijgt VIB-netwerken een kantoorruimte bij Stichting Kabelnet Veendam om van daar uit het gehele project te coördineren.

VIB-netwerken