Stand van zaken februari 2018

In de bovenstaande afbeelding is de huidige stand van zaken te zien.

De groene gebieden zijn gereed en in de blauwe gebieden zijn wij nu bezig met de aanleg. De verwachting is dat we in Q2 kunnen beginnen met het activeren van de aansluitingen in de blauwe gebieden.

 

 

 

Stand van zaken 2017

In de bovenstaande afbeelding is de huidige stand van zaken te zien.

De groene gebieden zijn gereed en in de rode gebieden zijn wij nu bezig met de aanleg. De blauwe gebieden zijn ingepland voor 2017.

Stand van zaken

stand 2016-nieuw_bewerkt-2

Ook in 2015 hebben we weer vele woningen voorzien van een glasvezelaansluiting waardoor nu ruim 70% van de woningen op het glasvezelnetwerk zijn aangesloten. In de bovenstaande afbeelding is de huidige stand van zaken te zien.

De groene gebieden zijn gereed en in de rode gebieden zijn wij nu bezig met de aanleg. De blauwe gebieden moeten nog worden ingepland.

Start glasvezelaanleg in Veendam-Noord

Alhoewel we nog druk bezig zijn in de Zeestratenwijk en Woellust zijn de voorbereidingen van de volgende wijk alweer begonnen. Vanaf 1 september zal de inventarisatie beginnen in wijk 021 in Veendam-Noord waarna daar de glasvezelaanleg kan beginnen. Dit betreft de strook Vredenrustlaan, Middenweg tot aan de grens met Muntendam. De volledige straatnamenlijst van wijk 021 kunt u hier vinden.

 

De volgende wijk is ….. Woellust.

Na de start van de aanleg van glasvezel in de Zeestratenwijk mocht het bestuur zich buigen over welke wijk hierna voorzien gaat worden van een glasvezelnetwerk. Het bestuur heeft gekozen voor de wijk Woellust met op dit moment ruim 100 woningen.

Voor Kabelnet Veendam is dit een nieuwe wijk waar nog geen abonnees van de SKV wonen. Toen een aantal jaren geleden deze wijk werd gebouwd is er voor Ziggo gekozen als kabelbedrijf en ligt er een kabelnetwerk van onze collega’s van Ziggo. Met de aanleg van glasvezel kunnen de bewoners in Woellust straks kiezen uit drie verschillende aanbieders.

In de loop van deze zomer zullen alle bewoners benaderd worden of er interesse is in een glasvezelaansluiting en waar men deze aansluiting geplaatst wil hebben. Ook voor deze bewoners geldt dat de aanleg gratis is en men niet wordt verplicht tot het afnemen van een abonnement.